Een nieuwe start voor een kwetsbare Amsterdammer

Homeservice, de klusdienst van De Regenbooggroep heeft met een groep vaste vrijwilligers een nieuw toegewezen woning van een dame opgeknapt die lange tijd in een instelling heeft verbleven. De nieuwe bewoner moest met een klein bedrag haar hele huis inrichten. Homeservice helpt mensen met het klussen zodat ze tegen geringe kosten fijn kunnen wonen.

De toegewezen woning, waar door de vorige bewoners al ruim 40 jaar niets meer aan was gedaan, is in zijn geheel opgeschilderd met gedoneerde verf uit de pilot #geefverfnieuwleven.

Onder support van een professional is er met meerdere vrijwilligers vier dagen geklust met als resultaat een mooie frisse woning voor een heel nieuwe start!

Street Art voor jong en oud

Street Art Today, een organisatie ter promotie van street art, heeft op Koningsdag een evenement georganiseerd om bezoekers van het Kings Spray Street Art Festival zelf te laten ervaren hoe leuk het is om kunst te maken. Naast de expositie van werken van vele internationaal bekende Street Artists kon jong en oud onder begeleiding van kunstenaars ook zelf aan de slag met verfbussen en verf.

Voorafgaand aan het festival heeft de organisatie op het festivalterrein zeecontainers geheel zwart geverfd met overtollige verf uit de pilot #Geefverfeennnieuwleven. Deze zwart geschilderde containers werden tijdens het evenement als achtergrond gebruikt voor de zelf te maken kunstwerken van de bezoekers.

Schilderen van de Gaarkeuken

Via de pilot ‘Geef verf nieuw leven’ komt er gerecyclede verf beschikbaar voor projecten in de buurt. De gaarkeuken van Rotterdam is het eerste maatschappelijke project wat de verf gratis heeft gekregen.

Onze partners

Kringloopwinkels

Afvalbeheerders

Gemeenten

Activatie partner