Waar kan ik verf krijgen?

Heb je verf nodig?

Wijkcentra, speelplaatsen en -tuinen, gemeentehuizen, scholen, theaters, amateur sportclubs, individuen en gezinnen kunnen allemaal profiteren van Community RePaint.

Er is tegen een kleine vergoeding verf van goede kwaliteit beschikbaar voor mensen en projecten bij jou in de buurtDie dit goed kunnen gebruiken.

Wanneer jij of je plaatselijke groep of initiatief verf kunnen gebruiken voor een project, neem dan contact op met jouw dichtsbijzijnde Community RePaint organisatie.

Community RePaint Verkooppunten

Een aantal steden en lokale kringloopwinkels zijn aangesloten bij het Community RePaint netwerk.

Rotterdam
Adres
Piekfijn
Mariniersweg 255
Piekfijn
Aluminiumstraat 6
Piekfijn
Middenbaan 218
Rataplan
Aristotelesstraat 30
Amsterdam
Adres
De Lokatie
Distelweg 85
De Lokatie
Buikslotermeerplein 6
De Lokatie
Eerste Oosterparkstraat 236
Rataplan
Generatorstraat 10
Rataplan
Van Slingelandtstraat 39
Rataplan
Willem Roelofstraat 2
Den Haag
Adres
Kringloop Den Haag
Weimarstraat 81/83
Kringloop Den Haag
Zwedenburg 155
Kringloop Den Haag
hengelolaan 423
Kringloop Den Haag
Neherkade 1000
Den Bosch
Adres
Vindingrijk
Afrikalaan 9a

Hergebruiken van oude verf

Veel mensen gooien goede verf weg!

De verf die wordt aangeboden door partners van Community RePaint is ‘gered’ van de afvalstroom en zorgvuldig gecontroleerd onder begeleiding van grote verffabrikanten. Hoewel de verpakking misschien niet perfect is, is de verf die erin zit van goede kwaliteit en geschikt voor gebruik.

Community RePaint biedt alleen verf voor binnenmuren op waterbasis, dus je weet dat er geen oplosmiddelen of andere gevaarlijke materialen worden verkocht als onderdeel van dit project.

Wees voorzichtig bij het openen; er kan opgedroogde verf op de deksels van de oude verfverpakkingen zitten, die in de verf kan vallen.

Verf die ‘vastzit’ in de verpakking moet voor gebruik goed worden doorgeroerd.

Hoewel de oorspronkelijke fabrieksgaranties niet van toepassing zijn op oude verf, is het gezondheids- en veiligheidsadvies op de verpakking nog steeds actueel en dient dit in acht te worden genomen.

Vernieuwde verf

Om de hoeveelheid overtollige verf die weer kan worden gebruikt in de samenleving te vergroten, helpt Community RePaint lokale sociale ondernemingen om deze oude verf om te zetten in nieuwe verf.

Deze verf is tegen een minimale vergoeding beschikbaar voor goede doelen, maatschappelijke groepen en individuen die hier behoefte aan hebben.

Het recyclen en vernieuwen van verf is een tamelijk nieuw idee, dus hieronder staan een aantal veel voorkomende vragen en antwoorden.

Recyclen jullie alleen verf van AkzoNobel?

Community RePaint neemt alle verf van gerenommeerde merken aan, omdat we willen dat alle overtollige verf op een verantwoordelijke manier wordt beheerd.

Wat voor soort verf is het?

Het is muurverf op waterbasis. Er zijn ongeveer 20 kleuren – hoewel de constante samenstelling kan variëren afhankelijk van wat er terugkomt via de afvalstroom.

Is het veilig?

De verf bevat ingrediënten die gelijk zijn aan de ingrediënten die AkzoNobel zou gebruiken in hun producten. Als sponsor is AkzoNobel net zo begaan met de veiligheid van deze verf als met hun eigen verf.

Het controleproces zorgt ervoor dat bekende merken, die zijn ontwikkeld om te voldoen aan kwaliteitsstandaarden, de enige zijn die worden verwerkt in dit proces.

Kan iedereen gerecyclede Community RePaint verf kopen?

Community RePaint is ontwikkeld voor maatschappelijke groepen en projecten met maatschappelijke doeleinden, niet voor commercieel gebruik. Hoewel de verf van goede kwaliteit is, is het niet geschikt voor professionals aangezien zij consistente producten nodig hebben die snel verkrijgbaar zijn, wat dit niet is.

Mensen kunnen Community RePaint verf kopen in een plaatselijke Community RePaint outlet. Het is niet verkrijgbaar via gangbare verkoopkanalen.

Wat wordt er bedoeld met ‘maatschappelijke doeleinden’?

Met maatschappelijke doeleinden bedoelen we dat mensen verf kopen en gebruiken ten behoeve van de samenleving. Doorgaans omvat dit de lokale gemeenschap, goede doelen en vrijwilligersorganisaties; vooral die met beperkte middelen.

Om de gemeenschap te ondersteunen wordt de verf door de ondernemingen tegen zo laag mogelijke kosten gemaakt en verspreid en eventuele overschotten uit gegenereerde fondsen worden geherinvesteerd in deze sociale ondernemingen.

Gereviseerde reeks

Een reeks gereviseerde verf voor binnenmuren in 20 verschillende gemixte kleuren

Verkrijgbaar in mat en zijdeglans

Voor grotere bestellingen kan elke kleur worden aangepast aan een redelijke standaard.

Het Community RePaint netwerk bevindt zich in Nederland in de beginfase, hierdoor kan het zo zijn dat nog niet elke kleur overal verkrijgbaar is. Meer informatie hierover kan worden verkregen bij de lokale organisaties.

Onze partners

Kringloopwinkels

Afvalbeheerders

Gemeenten

Activatie partner